Historian bakom super-typsnittet Comic Sans

Världens kanske eller ja vi kan väl alla enas om att det måste vara världens mesta hatade typsnitt Comic Sans. Ja, i alla fall av folk mediabranschen som grafiker och webbnördar, men folk utanför kan verka tycka det är ett världens absolut bästa typsnitt och detta gärna med en clip-art-gubbe. Blev tipsad av Joacim om en post som skaparan av just Comic Sans förklarar hur det kommer sig varför han skapade typsnittet och vad dess användningsområde var från början.

Det var inget typsnittet som beställdes utan skapades av skaparen för att han inte tyckte att Times New Roman passade in med Microsoft Bob, ett program med tecknat interface. Att det sedan inte användes till vad han skapade det till och att det i alla underbar röra som rådde på den tiden hos Microsoft helt plötsligt var en del av operativsystemet.

Typsnittet är skapat med inspiration av Marvel och DC och måste ju ändå anses vara ett av historiernas största typsnittet oavsett allt hat från grafiker och liknande. Det är ju så pass bra att till och med Apple har tagit fram ett eget Comic Sans – Chalkboard.

Ni hittar Vincent Connare post om Comic Sans här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>