Inspiration

Optimera inlärning á la Tim Ferriss

Jag skrev precis ett inlägg om att lära sig något på 20 timmar och tog då upp Tim Ferriss och det fick mig att tänka på den dokumentären när han är i Japan och ska lära Yabusame – japansk bågskytte från häst. Det tar en livstid att bemästra och bli bra på, men Ferriss envisas att man kan lära sig något tillräckligt snabbt om man fokuserar på det viktigaste och vitala delarna vilket han demonstrerar i och med videon.

Han har sedan tidigare lärt sig japanska genom att komma på mönster, blivit mästare i tango i Argentina och vunnit kampsporttävlingar i Kina som nybörjare. Allt går bara du fokuserar på rätt delar.

Här kommer en mycket sevärd video.

Det tar 20 h att lära sig något nytt

Ytterligare en video från TED, men det tycker det skönt att sätta mig ner och kolla på dessa när jag hade en stund över. Att bara låtas uppslukas av andras entusiasm och kunskap kan jag tycka är riktigt skönt och inspirerande.

I detta klippet är det Josh Kaufman som pratar att man kan lära sig vad som helst på 20 timmar. Inte kanske bemästra eller var expert på ämne utan lära sig det tillräckligt bra om det är så att spela gitarr, lära sig ett språk eller liknande så menar han på att man kan lära sig vad som helst om man gör detta fokuserat i 20 h.

Att effektivisera saker tycker jag om och jag är ett fan av Tim Ferriss som är en typisk sådan människa som lever efter att allting går att optimeras och hur man lära sig och bemästra saker på kortaste tid. Eller spendera så lite som möjligt för att tjäna så mycket pengar som möjligt som han bok 4-hour work week.

Men nu till Josh Kaufman och hans tal på TED.

Never give up your dreams

Sluta aldrig drömma. Det är drömmar som för dig framåt och få dig att utvecklas. Oavsett om det är du inte riktigt nådde dit du ville med en dröm eller mål så lärde du dig alltid något på vägen dit.

Starta projekt och driv dom och våga tro på dom. Du vet aldrig hur nära du är på att lyckas eller nå framgång!

Foundation en videopodcast för webbnördar

För ungefär ett år sedan så började Kevin Rose, som är webbentreprenör/serieentreprenör/investerare, en videopodcast som han kallar Foundation där han intervjuar intressanta webbentreprenörer. Det är väldigt kul och intressanta intervjuer där man ofta börjar från grunden med hur dom växt och hur deras utbildning och karriärsbana har sett ut. Det är mycket inspirerande och för en webbnörd som mig som gillar företagande och webbutveckling så är det ett måste.

Så jag tycker verkligen att ni ska ta och kika in på http://foundation.kr/. Den finns även att prenumerera på via iTunes, Youtube, Vimeo eller  Revision3.com. Det kommer en nya podcast ungefär en gång i månaden.

Att jag kom på att skriva om den nu var att Joacim Ståhl skrev om Foundation som ett länktips på sin ”nya” blogg och då kom jag på att jag missat att dela med mig om den här. Joacim är en mycket inspirerande och driven person som jag tycker att ni ska hålla ett öga på också.

Senaste avsnittet av Foundation intervjuvas Rayan Carson.

Twitter inför Stories

Twitter har infört stories där man presentera bra exempel hur man kan använda Twitter och även framgångssagor. Gillar vi inte alla framgångssagor? Som denna där sonen räddar mammas bokhandel och allt börjar med en tweet.

<--- VIDEO BORTTAGEN PÅ YOUTUBE --->

Du kan se fler exempel på stories.twitter.com.

Om Steve Jobs på CBS 60 minutes

CBS 60 minutes har satt ihop en ”dokumentär” eller vad man ska kalla det om Steve Jobs. Främst har dom intervjuat Walter Isaacson, mannen och författaren bakom boken Steve Jobs – en biografi, om hans möten med Jobs och de presentera även ljudmaterial från deras möten. Ljudklipp som under de senaste två åren spelats in för just han biografi. Det framkommer nytt material och man får lära känna Jobs mer utanför arbetet och gripande historier om hur han aldrig träffade sin biologiska pappa, men av sin syster fick veta att han såg upp till Jobs utan att han visste att det var hans son.

Detta är ett måste att se i mina ögon. Den visas i två delar, men finns i sitt hela sammandrag med material om hur iPads och andra produkter har hjälpt handikappade i sin vardag.

<--- OBJEKT BORTTAGET --->

Del 2
<--- OBJEKT BORTTAGET --->

Det kan se hela avsnittet på CBS.

Bloomberg Game Changers ger inspiration

Det var faktiskt en månad tillbaka jag snubblade över Bloomberg och deras serie som dom kallar Game Changers. I vilken dom porträtterar  stora kända människor som ändrat världen på ett eller annat sätt. Den första filmen jag sa var om Steve Jobs och var helt underbar. Idag såg jag min andra och denna gången var det om Larry Page och Sergey Brin.

Jag tycker sådan här ”dokumentärer” är riktigt inspirerande och man blir riktigt pepp när man ser dom. Jag ska själv fortsätta att beta av dom, men vill samtidigt passa på att rekommenderar dom.

Här kan ni komma åt alla avsnitt av Game Changers.

<--- OBJEKT BORTTAGET --->