Så laddar du ner Google Fonts smidigt och enkelt

När Google Fonts lanserades för två år sedan så har det gjort webben till en vackrare plats. Detta genom att äntligen låta designers använda annat än standard fonts och på ett smidigt sätt göra detta cross-browser säkert.
Arkivet ökar för varje månad som går och även om det är enkelt för oss som utvecklare nu att snygga till våra skapelser så kan det var så att man vill använda sig av fonten i designutkastet direkt eller varför inte göra dina presentationer och textdokument snyggare.

Ladda ner Google Fonts till din dator

Med hjälp av SkyFonts och fonts.com så kan man nu på ett mycket enkelt sätt bläddra och ladda ner  fonts från Google Fonts. Det är också så smidigt att den hjälper dig att hålla typsnitten up-to-date också på ett smidigt och enkelt sätt. Så fort det uppdatera så har du uppdaterad version på din dator.

Så hur gör man?

  1. Ladda först ner SkyFonts
  2. Samma sida bläddra nu istället
  3. Sedan är det bara välja vraka och ladda ner

Söker du inspiration så kan jag rekommendera Beautiful Web Type som är en showcase på snygga typsnitt och uppsättning av typsnitt som du kan hitta på Google Fonts. Vilket i sig rekommenderas för inspiration och där du kan sortera på trending och liknande. Själv gillar ”Poster”-taggen som ger en schysst överblick.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>