Permalänkar och struktur i WordPress

I mitten av oktober så skrev jag en post om Kategorier och taggar i WordPress där jag försökte bena ut hur man skulle göra med kategorier och taggar. Nu satt jag här och funderade på om jag skulle göra slag i saken och gå över hela bloggen och rensa upp och kategorisera och tagga upp innehållet en gång för alla.

Då slog det mig om jag inte samtidigt skulle ta och ändra permalänkarna på bloggen också. När jag ändå bara ska köra en kategorier så kan jag ju passa på att lägga med kategorin i permalänk-strukturen så får jag med det i long tailen och man talar om ännu tydligare för Google vad inlägget handlar om.

För att göra det ännu tydligare för Google så funderar jag samtidigt på att lägga på ”.html” i slutet av av permalänkarna så markerar upp att man har kommit till slutet och att man inte kan komma längre ner i herakin.

SEO-kunniga och andra webbutvecklare där ute dela gärna med er om jag är helt ute och cyklar i detta tänket eller har andra bara inte tänkt på det ännu eftersom det inte finns med som en standardalternativ under Inställningar -> Permalänkar?

 1. Aaron Axelsson Svara

  Anledningen att det inte finns med som ett standardalternativ är nog för att det är krångligt att göra en ”out of the box” lösning i de fall någon lägger ett inlägg i två kategorier. Då är det enklare att helt enkelt ta bort det från URL:en.

  SEO-mässigt är det möjligt att du kan få lite positiv effekt av att ta med kategorinmanet i URL:en, men jag skulle inte lägga tid på att utveckla en lösning för det. Avkastningen kommer inte motsvara arbetet.

  Att lägga till -html på slutet av inläggens sökvägar ser jag, ur SEO-perspektiv, varken något positivt eller negativt med.

  Lycka till!

 2. Christian Svara

  Instämmer med Aaron. Har du dessutom mkt djuplänkar till sajten och 301 gamla urlar till nya, kommer det alltid med en ”skatt” på länksåsen.

  Bättre lägga tiden på att skapa fasta texter i dina kategorier och taggar, eller skaffa länkar till sajten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>