Lär dig jQuery like a boss

Idag snubblade jag över en ny sida som heter Code School som hjälper att komma igång och lära dig programmeringsspråk och webbutvecklingsspråk på ett snyggt, smart och pedagogiskt sätt.

Jag hittade sidan genom att att ramlade över Try jQuery vilket är en gratis kurs med alla de viktigaste grunderna i jQuery och lite till och är ett samarbete mellan teamet på jQuery och Code School. Det är precis allting du behöver för att komma igång med jQuery men även för att ta det till nästa nivå på ett sätt som är lätt att förstå.

Kursen består av fem stycken delar med tillhörande föreläsningen inför varje steg och dom säger att det ska ta ungefär tre timmar att ta sig igenom kursen. Efter varje steg så är det ett antal uppgifter som man måste klara för att ta sig vidare och bygga på sina kunskaper. Fastnar du så hittar du enkelt länkar till det du jobbar med just nu till jquery.com där du kan läsa mer om det och sedan finns det lite hints varje uppgift om man fastnar och behöver att någon pekar dig i rätt riktning.

Det är smart byggt där man verkligen tar det från det enklaste till att inkludera javascript filer i DOMen och sedan går igenom och visa olika sätt att navigera sig i DOM-strukturen och sedan förklara vilket man borde använda för bäst prestanda, men att du samtidigt får förståelse för båda.

Själv har jag har betat av ungefär 55 % vid skrivande stund efter att ha hoppat lite och för att testa, men jag kommer nog avsluta den ändå för att fräscha upp minnet och se om det är några olater och sedan har jag även startat kursen med grunderna i Git.

Utbudet vid skrivande stund är kurser inom Ruby, Javascript, HTML/CSS, iOS och Electives och vad det verkar som verkar det vara mer på ingång. Ska bli spännande att följa utvecklingen av sidan och se vad det kan bli av den.

Ta en kik för det är absolut värt och lär dig jQuery like a boss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>