Gör ett skolarbete på webben och tjäna 20 000

Är det så att du på i grundskolan eller på gymnasiet och ska göra ett skolarbete? Satt och surfade runt lite på kontoret idag och hamnade på en sajt som jag gillar initiativet på. Dom kallar sig Webbstjärnan och drivs att IIS.se, som är en registrator för .se domäner. Det hela går ut på att elever har möjligheten att göra sina skolarbete på webben och där igenom även möjligheten att tjäna 20 000 kr om det vill sig väl. IIS.se står för ett .se domän och utrymme och tillhandahåller samtidigt publiceringsverktyg så som WordPress, Joomla och MediaWiki för att publicera skolarbetet med.

Detta är ett mycket trevligt initiativ då man kan engagera eleverna att göra något nytt och inte det gamla och tråkiga sättet som man gör ofta gör när man gör skolarbeten. Fråga bara mig det var ruttet när man skulle göra arbete i skolan. Visst det var fritt arbete, men jag såsade i alla fall till sista veckan då jag satt natt och dag med att få ihop ett bra material att lämna in. Men genom att göra det till en roligt grej och inspirerar, engagera och framför allt introducera dom för olika publiceringsverktyg och få dom att inse att det inte är så svårt och framförallt väldigt roligt att jobba mot webben. Man får in så mycket mer i det hela också så som problemlösning och kreativt tänkande och liknande. Hade jag haft denna möjligheten när jag gick på gymnasiet så hade jag inte tvekat en sekund.

Tummen upp till innovativa beslutet och att man har möjlighet att tjäna pengar på det ser jag bara som en bonus.

Så är du student på grundskolan eller gymnasiet ta en titt på www.webbstjärnan.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>