CubeCup TV

CubeCup TV avsnitt 7

Ännu en veckan har gått och detta innebär som vanligt ett nytt avsnitt av CubeCup. Denna veckan fick vi spela in det på en lördag då vi inte lyckades få ihop den under vardagen.

Tycker att vi har lyckats att få ett bra flow på grejerna nu och det känns mer och mer naturligt att sitta och prata framför kameran och även höra sig själv när man redigerar. Vet inte om det är bra eller dåligt att man börjar vänja sig vid den breda kalmarritiskan. Vi ligger numera på ganska stadiga 100 tittare per avsnitt och det är jätte roligt.

Kolla in det senaste avsnittet på CubeCup TV: Avsnitt 7 – Fredagslördag

CubeCup TV avsnitt 7

CubeCup TV avsnitt 6

CubeCup TV avsnitt 6Ännu en vecka har gått och där med ett nytt avsnitt av CubeCup TV. Veckans avsnitt fick titeln ”jQuery och Google rules the world” och vi snackar om lite statistik kring webbuveckling 2010, världens mest värdefulla varumärke och nya MSN Messenger bland annat.

Så vill ni kolla på avsnitt 6 så kika här: Avsnitt 6 – jQuery och Google rules the world

Tankar och funderingar kring CubeCup TV

coverVeckan som gick var en liten milstolpe för CubeCup TV då vi spelade in vårt femte avsnitt. Det var vad som var bestämt sedan tidigare att vi skulle göra innan vi gjorde en utvärdering av det hela.

Vi hade en kort diskussion efter programmet precis och vi är väl sugna på att göra om det lite. Kanske inte sikta in oss på nyheter direkt eller bara. Det har varit svårt dom sista veckorna att hitta nyheter som håller klass eller är roliga att prata om. Så vi ska försöka varsin artikel eller intressant händelse som vi diskuterar kommande vecka och se om detta kommer att bli bättre. Vi kanske även slopar Veckans iPhoneapp, Veckans Länktips och Veckans Twitterrekommendation för att istället hitta varsin veckans rekommendation bara.
Det ska inte vara krystat att hitta nya saker som man vill prata om utan det är något som ska falla sig naturligt tycker jag och därför prövar att köra denna varianten.

Om man kollar till hur många som har tittat på våra program så är det helt klart över förväntan i alla fall för egen del. Vi har haft i skrivande stund 531 tittare, det vill säga i snitt 106 tittare per avsnitt, på alla fem avsnitt tillsammans. Detta är riktigt roligt och gör det hela roligare att fortsätta att göra det och även att sitta och redigera på lördag och söndag. Det tar ändå cirka fyra timmar att sammanställa ett avsnitt. Det är tid som man måste hitta.

Det som man känner att har varit lite tråkigt om man ska vara lite negativ och plocka fram det är det att responsen inte varit jättestor. Visst det är 531 st som har kollat på avsnitten, men det är inte många som kommenterar eller kommer med feedback positiv så som negativ. Det är alltid roligt att få en kommentar eller två. Så har  ni något som vi borde förbättra eller gör bra så vore det roligt att höra detta.
Det är bara ett hobbyprojekt och vi gör det mest för egenskull för att få en schyst avslutning på den officiella arbetsveckan, men alltid roligt att höra något när det ändå finns folk kollar på det.

Vi blir inte ledsna om ni ändå väljer att göra det för vi kommer att leverera minst 5 stycken avsnitt till innan det är dags för en ny mindre utvärdering. Så stay tuned!

För övrigt så är detta min 100:e post. Hurra!

CubeCup TV avsnitt 5

CubeCups01e05Första milstolpen är nådd, 5 avsnitt. Det var vårt första mål att göra fem avsnitt och nu har vi gjort det. Det har varit väldigt roligt och varje vecka har känts bättre och bättre.

I veckans avsnitt så snackade vi om hur McAfee stängde Systembolaget, nya(?) iPhonen, Pushat och Facebooks nya API.
Det var en avslappnat stämning där Andreas stod för introt för en gångs skulle.

Så kolla in CubeCup TV Avsnitt 5 – McAfee stänger Systembolaget

CubeCup TV avsnitt 4

Även denna vecka så levererar vi ett avsnitt av CubeCup. Denna gången handlar det bland annat om askmoln, statistik och sedan blir det lite mera siffror.

Setupen för denna veckas show så lite annorlunda ut då Erik Falk var mer för första gången efter några veckors frånvaro. Bakom kameran fanns inte Joacim som i vanlig ordning utan han tyckte det var viktigare att grilla så fick Oskar Karlsson hoppa in och skötte detta med bravur. Tack vare Oskar så provade vi även att sända avsnittet live över Bambuser. Vi fick hade ett antal besökare på detta och ett par frågor och och liknande så det var roligt.

Vi kommer att testa att köra live även denna veckan men funderar på att testa Ustream denna gången. Mycket för att utvärdera vilket som passar vårt ändamål bäst. Vi tyckte vi saknade en lista över vilka som kollade programmet i Bambuser och tror att detta kan erbjudas bättre från Ustreams sida, men som sagt det återstår att se.

Alla förslag på förbättringar och alternativa lösningar på saker och ting tages emot med tacksamhet.

Om ni undrar över varför avsnittet känns aningen suddig så testat vi ny kameraposition och lite andra inställningar som inte föll igenom riktigt som vi vill och detta kommer vi förhoppningsvis kunna lösa till nästa avsnitt.

CubeCup TV S01E04

Se avsnittet på CubeCup TV och lämna gärna en kommentar. Ni kan även följa @CubeCup på Twitter.

CubeCup TV avsnitt 2

I måndags kom andra avsnittet av CubeCup TV ut från fredagens inspelning.

Det kändes mycket bättre denna gången. Man fick ett bättre flow i diskussionerna och kändes sig säkrare.
Vi hade denna gången satt upp en gräns på 30 min på inspelat material då vi tror att det är svårt att få folk att hålla ut längre. Det klarade vi med bravur då vi slutade på en tid runt 28 minuter.

Vi tar i detta avsnitt upp Avtal24.se, 1 april skämt på nätet, Skäggbloggen.se, CubeCup TV i iTunes med flera intressanta ämnen.

Har ni inte sett då så rekommenderar jag att ni tar och kikar in på http://cubecup.se/tv/

CubeCupTV_EP02

CubeCup TV avsnitt 1

cubecupTVNu har vi släppt det första avsnittet av CubeCup TV. Vi kallar detta avsnittet Pilot eftersom det är mycket på test.

Man har lärt sig fruktansvärt mycket av sitta och redigera filmen och lägga upp det innan. Vi har testat lite innan, men nu har vi släppt vårt första officiella avsnitt som absolut inte kommer att bli det sista.

Tanken bakom CubeCup TV är att vi ska diskutera aktuella händelser så sajter, produkter och intressanta människor på och ifrån webben. Tanken med det hela är att vi ska släppa ett avsnitt i veckan som ska vara mellan 20 – 40 minuter långt. I framtiden planerar vi att även släppa ”specialavsnitt”. Då vi går in mer på djupet om vissa saker.

www.cubecup.se/tv/ kan ni se resultatet och kunna följa det hela. Vi kommer även inom kommande veckor att komma upp med våran egna design på sidan, men eftersom vi vill komma ut så snabbt som möjligt väljer vi att ha ett ”lånetema” tills vidare.

Så gå in och kolla på Avsnitt 1 – Pilot och kommentera gärna vad ni tycker. Likväl positiv som negativ feedback. Vi tar mer än gärna emot konstruktiv kritik.