Appar

Ta smidigt reda på färger med Färgmätaren i OS X

Idag tänkte jag tipsa om en användbar app som redan finns i OS X, men som man troligtvis inte vet om. Den heter Färgmätaren och gör precis vad den heter. Man kan på ett mycket smidigt och enkelt sätt kolla upp färger på skärmen på enklaste sätt. Det enda du behöver göra är att öppna appen och sedan föra muspekaren över färgen du är nyfiken på och sedan klicka CMD + SHIFT + C och har du ställt in hexadecimal, under Innehåll -> Visa värden, så har du nu hexadecimalvärdet som ett urklipp.

Alltså inget mer att spara ner eller kopiera bilder och sedan in i Photoshop för att ta reda på färg eller rota bland källkoden för att ta reda på färger.

Tipscred till min kollega Oscar som visade mig detta.

Enklare streaming mellan OS X och Apple TV

Idag tänkte jag ta och tipsa om en app som jag använder för kolla på film på TVn. Beamer heter den och hjälper dig att streama film mellan OS X och Apple TV. Du släpper filmfilen i Beamer-fönstret och sedan kan du pausa, playa och spola med fjärrkontrollen som det borde vara samtidigt som du kan använda datorn till andra saker. Vilket är ett av de stora nackdelarna med Airplay-dubbleringen.

För att kunna använda appen krävs OS X 10.6+ och minst Apple TV 2nd generation.

Appen kostar 130 kr och du finner den på http://beamer-app.com/

Behagligare ljus på skärmen med f.lux

f.lux_Idag tänkte jag rekommendera en app som jag har blivit rekommenderad av. Appen heter f.lux och finns till Mac, Windows och Linux. Den skapar behagligare ljus på ens skärm så det är bättre för dig och dina ögonen. Den sänker den blåa-skenet på skärmen som det ska vara när det är dagsljus till ett mer behagligt gultonat ljus när det börjar bli mörkt ut och i rummet.

Man har en del inställningsmöjligheter som vilket ljus det ska vara på dagen och vilket som ska vara på kvällen, men även när det ska skifta över och om det ska göras abrubt eller om det ska sänkas under en tidsperiod på en timme.

Först i början kändes det jättelustigt och allt blev gräsligt men ju mer jag har använt det ju mer behagligt tycker jag det är. Kanske inte helt optimalt om man ska hålla på och designa och fixa med färger, men då kan man enkelt pausa det en timme via snabbval.

Jag rekommenderar att du laddar ner och testa det och köra med det på kvällstiden en stund och sedan stänga av det och se vilken otrolig skillnad det är på ljuset och hur man börjar kisa för att ljuset känns för starkt.

Live Score Addicts – den ultimata live score appen för fotboll?

Som det fotbollsfreak man är så hinner man inte alltid kolla på alla matcher, men tycker det är fruktansvärt roligt att hålla koll på resultat. Vilken är då den ultimata appen för detta så man enkelt kan se vilka matcher som spelas och hur det går och har gått i dagens matcher? Jag har testat ”Live Score” från Euro Sport och även Barclays app för detta och dom har varit bra men saknat något.

Det jag vill se i en app av denna karaktär är

  • Enkelt överskåda dagens matcher (valda ligor och turneringar)
  • Se uppställningar
  • Hur lång tid som det gått
  • Viktiga händelser för matchen som gula & röda kort, byten och mål
  • Pushnotiser om händelser för mitt favoritlag eller valda matcher

Vissa appar har en del men inte allt, men idag så hittade jag minst sagt en intressant app som har allt jag efterfrågar man kan prenumerera på ett lag och enkelt följa alla matcher utan att aktivt behöva välja specifika matcher.

Det lilla jag har kolla på appen än så länge så verkar den även erbjuda höjdpunkter i den mån dom får tag på dom och det ser jag som en bonus pga rättighetskrabb som det brukar medföra.

I mina ögon, med reservation för lite användning, så är Live Score Addicts den ultimata resultat-appen för fotboll.

Den är gratis och laddas ner via iTunes

Schysst iPad-app för flödesscheman

Snubblade över en video på Vimeo på en iPad-app som man vad det ser ut som enkelt kan skapa flödesscheman och databasdiagram eller liknande saker. Har inte testat det själv men kommer nog ladda ner och leka med den när jag har iPaden till hands.

iTunes-länk (Lovely Charts): http://itunes.apple.com/app/lovely-charts/id485253769?ls=1&mt=8

IKEA släpper iPhone-app

ikea_iphoneLagom till iPhone 4 släppet som skedde idag så släppte IKEA en iPhone-app som de kallar IKEA Sverige. I appen så kommer du kunna se kampanjer, öppettider, söka produkter och få pris och mått och liknande, men det jag gillar bäst att man kan köpa sin inköpslista direkt från telefonen. Antingen om du sitter hemma och knåpar ihop den eller om du sköter det när du är i varuhuset och strosar runt. Allt med de senaste priserna så du vet vad det kommer att hamna på i slutänden. Lysande!