Länktips

Har Mojang Sveriges snyggaste kontor?

Fråga du mig så ska det till något alldeles extra om man ska slå Mojangs kontor. Så jävla snyggt och coolt.

Mojang är nominerade i tävlingen ”Sveriges snyggaste kontor” som anordnas av Lokalnytt där man tar fram vad namnet tyder. Förra året var DICE som tog hem priset men i år ska det väl inte vara så mycket att snacka om.

Gå in och lägg en röst på ditt favoritkontor på www.sverigessnyggastekontor.se

Inredningsarkitekt: BSK Arkitekter. Ansvarig: Marco Checchi. Medverkande: Boel Allende, Ulrika Tjernström. Foto: Per Kristiansen, Niklas Storbjörk

Foundation en videopodcast för webbnördar

För ungefär ett år sedan så började Kevin Rose, som är webbentreprenör/serieentreprenör/investerare, en videopodcast som han kallar Foundation där han intervjuar intressanta webbentreprenörer. Det är väldigt kul och intressanta intervjuer där man ofta börjar från grunden med hur dom växt och hur deras utbildning och karriärsbana har sett ut. Det är mycket inspirerande och för en webbnörd som mig som gillar företagande och webbutveckling så är det ett måste.

Så jag tycker verkligen att ni ska ta och kika in på http://foundation.kr/. Den finns även att prenumerera på via iTunes, Youtube, Vimeo eller  Revision3.com. Det kommer en nya podcast ungefär en gång i månaden.

Att jag kom på att skriva om den nu var att Joacim Ståhl skrev om Foundation som ett länktips på sin ”nya” blogg och då kom jag på att jag missat att dela med mig om den här. Joacim är en mycket inspirerande och driven person som jag tycker att ni ska hålla ett öga på också.

Senaste avsnittet av Foundation intervjuvas Rayan Carson.

Vecka 17 i social medias tecken

Veckan som har gått bjöd på många intressanta inlägg och sidor som har med social media att göra. Därför tänkte jag dela med mig av dessa så för er som har missat det inte går miste om det.

99 svenska webbentreprenörer på Twitter – Det är Christian Rudolf som sammanställt listan av 99 stycken i hans och mångas tycken är duktiga webbentreprenörer som finns på Twitter och borde följas.
Bra och intressant lista som jag verkligen tycker ni borde ta en titt på om ni vill följa intressanta personer på Twitter.

De som twittrar om SEO – Även denna är en lista som innehåller intressanta personer för dig som är intresserad av SEO och bör följa på Twitter. Det är Magnus Bråth, Sökmotorkonsult.se, som har sammanställt denna eminenta lista.

Mediabevakare.se- Detta är en lansering från Twingly som sammanställer alla social media-bevakningsverktyg. Detta är för att förenkla i den djungel som finns och att man snabbt och enkelt kan få överskådlig blick på vad som finns och vad de olika har att erbjuda. Ett bra initiativ som kommer underlätta för många.

SocialAgent – Är just som den tidigare länken ett social media-bevakningsverktyg. Det är Joacim Ståhl och Andreas Eriksson för företaget Utomic som har tagit fram denna produkt och tjänst.
Jag har fått äran att testa den under beta stadiet och måste säga att det känns riktigt lovande och kommer bli spännande att följa.

Betsafe Gumball3000 – Är du intresserad av snabba, schysta bilar så är det Betsafe ni ska hålla kolla. De presenterar snyggt flödet från deras tre bilar. Jon Olsson som kör Lamborghini med takbox, Erik & Mackan och Camp Betsafe är de som presenteras. Du kan följa liveflöden i form av Bambuser, Twitter och Youtube och dessa uppdateras frekvent.

Sedan till något som inte har något med detta att göra men jag ramlade över den häromdagen och tyckte den var riktigt rolig så den får även vara med som en outsider i denna post.
Kungen briljerar i hans hattar och måste kollas om man vill ha ett gott skratt.