#codemode

#codemode alpha

I fredags förra veckan var jag med och anordnade en hackkväll som vi kallar #codemode. Tanken med hela kvällen var att alla som ville och var intresserade att programmera eller snacka helt utan krav. Inga demos, inga speciella krav på vad som skulle lösas eller med vilka tekniker utan bara skönt häng.

Det blev väldigt lyckat och helt klart något vi kommer att göra igen. Tanken är att det kommer att bli återkommande med en intervall på ungefär en gång i månaden och sedan får vi se vart det leder. Själv gillade jag det avslappnade och sköna hänget med alla. Pizza, öl och kod – vad kan gå fel?

Ni kan läsa om initiativet på det https://codemode.se och hålla ett öga på inför kommande träffar.

Det hackades på lite allt möjligt ifrån React native-appar, Chrome-plugins, Ron Swanson-mustasch generator, AI-citates maskin till Arduino-hack. Själv har jag varit sugen på att testa Jekyll. Fick igång det lokalt och sedan publicerade det genom Github pages. Det var en trevligt och rolig erfarenhet och sjuk smidigt tillsammans med just Github pages. Du kan se resultatet på https://jarnesjo.github.io Jag ”byggde” också min första iOS-app á la ”Hello World” och skickade över till telefonen.

Lite bilder ifrån kvällen.